Ilveksen jääurheilujaoston helmikuun vapaaehtoisiksi on valittu poikkeuksellisesti kaksi henkilöä, U13-U15 ikäluokissa valmentavat Timo Härmä ja Jani Salmijärvi! Perusteluna kaksikon valinnalle nousi heidän saumaton yhteistyönsä, joka näkyy erityisesti jatkuvana, perusteellisena työnä heidän valmentamiensa ikäluokkien arjessa. “Tämä kaksikko on käytännössä aina käytettävissä, on kyse sitten harjoitusten vetämisestä, tai valmennuksen tuuraamisesta peleissä. He antavat arvokasta panostaan tärkeän ikävaiheen lapsille ja todellinen arvo työlle näkyy vasta vuosien päästä”, kuvaillaan jo pitkään Ilveksessä toimineita Härmää ja Salmijärveä.

Annetaan helmikuun vapaaehtoisten kertoa hieman itsestään ja valmennusurastaan Ilveksen parissa.

Miten päädyit mukaan Ilveksen toimintaan ja kuinka kauan olet toiminut vapaaehtoisena?
Timo: Oman pojan harrastuksen kautta n. 10 vuotta sitten.
Jani: Olen ollut mukana Ilveksen toiminnassa mukana 10 vuotta, välillä vapaaehtoisena, välillä työsuhteessa. Suurimman osan vapaaehtoisena.

Mitä kaikkea työnkuvaasi kuuluu vapaaehtoisena?
Timo: Edellä mainittujen ikäluokkien valmennuksen avustaminen ja seuran jääharjoitusten suunnittelu sekä vetäminen. Kaikkea mahdollista, mikä auttaa toimintaa ja poikia.
Jani: U13-U15 ikäluokkien valmennusryhmien mentorointi, ikäluokkien painopistejäiden vetäminen, pelaajien seuraaminen ja tukeminen yhdessä valmennuspäällikön kanssa.

Minkälaisia kokemuksia vapaaehtoistyö Ilveksessä on sinulle antanut ja mikä vapaaehtoistyössäsi on parasta? 
Timo: Lukuisia positiivisia ja ikimuistoisia kokemuksia pelaajien ja muiden toimihenkilöiden kanssa. Parasta on, että saa omalla panoksellaan auttaa poikia harrastuksessaan kohti kilpailullisempaa vaihetta. Lisäksi on muistettava, että toiminnassa annetaan tärkeitä eväitä ja valmiuksia myös muuhun elämään.
Jani: Hyviä kokemuksia, parasta nähdä pelaajien kehittyvän ja onnistuvan!

Miksi kannattaa lähteä vapaaehtoiseksi urheiluseuraan?
Timo: Katso edellinen😊
Jani: Aina kannattaa panostaa lapsiin ja nuoriin, Suomen tulevaisuuteen!

Tammikuusta alkaen palkitsemme joka kuukausi jääurheilujaoston parissa vapaaehtoistyötä tekevän toimihenkilön tai valmentajan. Kampanjan kautta haluamme lisätä näkyvyyttä ja arvostusta tärkeää työtä seurassamme tekeville vapaaehtoisille. Ravintola Tampella on mukana tukemassa Ilveksen jääurheilujaoston vapaaehtoistyötä lahjoittamalla lahjakortit kuukauden vapaaehtoisille. Onnea vielä valinnasta!

Kuukauden vapaaehtoista toimihenkilöä tai valmentajaa voit käydä ehdottamassa täällä

Kuvat: Emmi Henriksson

Härmä ja Salmijärvi 3