Tampereen Ilves järjestää parajääkiekkotoimintaa kaikenikäisille harrastajille diagnoosista riippumatta.

Parajääkiekko (entinen kelkkajääkiekko) soveltuu liikuntavammaisille pelaajille, joilla on hyvä ylävartalon hallinta ja istumatasapaino sekä hyvä käsien toimintakyky.

Yleisin parajääkiekkoilijan vamma on alaraajan vamma, esimerkiksi amputaatio, mutta yhtälailla lajia voivat pelata myös selkäydinvammaiset henkilöt. Laji soveltuu myös erinomaisesti sellaisille jääkiekkoilijoille, jotka eivät esimerkiksi polvi- tai muiden urheiluvammojensa vuoksi voi harrastaa jääkiekkoa. Lajia voi Suomessa pelata myös vammaton pelaaja.

Parajääkiekkoa pelataan kotimaassa sekajoukkuein, eli miehet ja naiset samoissa joukkueissa.

Parajääkiekon säännöt ovat lähes samat kuin jääkiekossa. Ottelut pelataan tavallisessa jääkiekkokaukalossa. Peliaika on kansainvälisisten sääntöjen mukaan 3 x 15 minuuttia. (Kotimaan sarjassa pelataan 2 x 15min). Yhdestä joukkueesta on kentällä yhtä aikaa kuusi pelaajaa, joista yksi on maalivahti. Kenttäpelaajat ja maalivahti pelaavat peliä kelkassa istuen. Pelaajilla on normaalit jääkiekkovarusteet.

Parajääkiekossa kilpaillaan kansainvälisellä tasolla paralympialaisissa, MM- ja EM-kilpailuissa sekä erilaisissa turnauksissa.

Kansallisella tasolla Suomessa kilpaillaan Parajääkiekkoliigassa (SM-sarja) ja Parajääkiekkodivarissa, kaudella 2024-2025 Ilves osallistuu Parajääkiekkodivariin.

 

Lisätiedot:
Eveliina Markovaara
044 074 4049

Harjoitusvuoro sunnuntaisin Sentterin jäähallilla klo 19.15-20.15. Harjoitukset alkaen 18.8.2024.

Ilmoittaudu mukaan toimintaan.

Lue lisää parajääkiekosta

 

 

 

M 000460 8 1 460 ZMJJ0202Parajaakiekko ilves jaakiekko parajaakiekko