Ilveksen jääurheilujaoston toukokuun vapaaehtoinen on Markku Mikkonen, U18 SM joukkueenjohtaja. Kuukauden vapaaehtoista kuvaillaan pitkän linjan tekijäksi sekä huikeaksi joukkueenjohtajaksi, joka huomioi niin pelaajat, toimihenkilöt kuin vanhemmatkin tasapuolisesti. “Markku on oikeudenmukainen ja aito. Sydämellä tehnyt hommaa jo vuosia”. 

Minkälainen Ilves-tausta sinulta löytyy, kuinka kauan olet ollut seuran toiminnassa mukana?
Poikieni jo jäätyä pois kilpaurheilusta (toinen jalkapallosta ja toinen jääkiekosta) yli kymmenen vuotta sitten, isä on jäänyt seuraan toimihenkilötehtäviin. Olen ollut seurassa kaiken kaikkiaan yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

Mitä kaikkea vapaaehtoistehtäviisi kuuluu?
Joukkueenjohtajana tehtävänäni on huolehtia joukkueen kaukalon ulkopuolisista asioista yhdessä muiden toimihenkilöiden kanssa. Erityisen tärkeänä tehtävänä koen yhteydenpidon pelaajien vanhempien kanssa, sillä hehän tämän kaiken kustantavat. Heidän tulee tietää, missä milloinkin mennään. Hommaa tehdään pelaajien hyvinvoinnin eteen yhdessä valmentajien kanssa, sillä he työskentelevät pelaajien kanssa lähes päivittäin yhdessä huoltajien kanssa.

Mitä vapaaehtoisena toimiminen sinulle antaa, mikä siinä on parasta?
Kauden aikana näkee suhteellisen läheltä eri ikäluokan nuorten pelaajien kehittymisen niin ihmisenä kuin pelaajana. On hienoa huomata, miten myös erilaiset arjen taidot ja oivallukset kehittyvät joukkuetoiminnan myötä. Ryhmässä toimiminen lisää myös vuorovaikustaitoja.

Mikä on paras Ilves-aiheinen muistosi?
Muistoja on useitakin, mutta ehkä mielleen painuvin on B2 - SM  2014.

Miten summaisit viime kauden joukkueesi osalta?
Joukkueessa oli erittäin hyväkäytöksisiä nuoria ihmisiä, joiden kanssa oli mukava keskustella. En ole valmentaja, mutta omana mielipiteeni voinen sanoa, että joukkue oli tasainen ja hyvillä maalivahdeilla varustettu – hyvinä päivinä he olisivat voineet mennä pitemmällekin.

Miksi kannattaa lähteä vapaaehtoiseksi urheiluseuraan?
Itse koen tämäntyyppisen vapaaehtoistoiminnan erittäin mielekkääksi harrastukseksi ja varsinkin eläkeläiselle, jolla on ajankäyttö mahdollisuuksia. Tämä on mukavaa touhua, hienojen ja samanhenkisten ihmisten kanssa. Lisäksi näkee mahtavia juniorijääkiekko-otteluita, joissa tapahtuu hienoja tilanteita ja upeita maaleja.

Ravintola Tampella on mukana tukemassa Ilveksen jääurheilujaoston vapaaehtoistyötä lahjoittamalla lahjakortit kuukauden vapaaehtoisille. Onnea vielä toukokuun vapaaehtoiselle!

Kuukauden vapaaehtoista voit käydä ehdottamassa TÄÄLLÄ